perjantai 5. maaliskuuta 2010

Kuulumisia karvalakkien ja turkkien maasta!

Joukko innokkaita sosiaalityön opiskelijoita matkusti tammikuun pakkasilla Arkangeliin tutustumaan Venäjän ja Suomen sosiaalipolitiikan syvimpään olemukseen. Comparative Social Work (CSW) -maisteriohjelmaan kuuluvaan intensiiviseen talvikouluun oli mahdollista osallistua myös Lapin yliopiston sosiaalityön perusopiskelijoita.

Talvikoulun kantavana teemana oli Social Policy and Human Rights. Opiskelimme talvikoulussa tehokkaasti viitenä päivänä luennoilla ja workshopeissa kuunnellen, keskustellen ja pohtien Venäjän ja Suomen sosiaalipoliittisia järjestelmiä sekä ajankohtaisia globaaleja ihmisoikeuskysymyksiä. Opiskelun lomassa kävimme myös tutustumassa paikalliseen nuorisokeskukseen ja erityislasten päiväkotiin, joihin tutustuminen avarsi tietämystämme päiväkotitoiminnasta ja nuorten aktivoinnista Arkangelissa.

Pinta-alaltaan maailman suurimmassa valtiossa kulttuuri- ja elintasoerot ovat selkeästi havaittavissa. Venäjän sosiaalipolitiikan ymmärtämistä tukivat konkreettiset havainnot venäläisestä elämänmenosta ja kulttuurista. Opiskelupäivät päättyivät erilaisiin ilta-aktiviteetteihin, kuten museovierailuun ja keilaamiseen. Paikalliset sosiaalityön opiskelijat olivat kullanarvoisia opastaessaan kyrillisten aakkosten maailmassa. Kateellisille kotijoukoille lähetimme postikortein terveisiä karvalakkien maasta. Pitkistä matkustelu- ja opiskelupäivistä huolimatta Arkangeli näytti parhaan puolensa ja tällaista oppimiskokemusta ei olisi voinut saada pelkästään kirjoja lukemalla.

Dasvidanja!

Tanja, Viivi, Maija, Elina, Sanna ja Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti